Over ons | Vloerbestellen.nl

Over Vloerbestellen

Ons bedrijf

Veel particuliere klanten hebben we ook een mooie vloer bezorgd, zoals een tapijt-, PVC- , linoleum-, marmoleum-,laminaat- of vinylvloer. Onze kennis hebben we door de jaren heen behoorlijk uitgebreid. Door deze ruime ervaring weten we voor iedere ondervloer een geschikte oplossing te bedenken.
Moet de vloer geëgaliseerd worden met extra vezels? Is een MDF vloer noodzakelijk? Is er toch een andere oplossing mogelijk of noodzakelijk? We gaan geen vloer uit de weg en zorgen voor de meest gepaste behandeling voor uw vloer zodat het uiteindelijke resultaat geheel naar uw wensen wordt.

We werken samen met zeer vakkundige stoffeerders, die allemaal hun eigen capaciteiten hebben op het gebied van stofferen waardoor we een compleet aanbod van informatie en specialisme bij de hand hebben. Hierdoor gaan we geen enkel probleem uit de weg. Door de inzet, gemotiveerdheid en doortastendheid van onze collega stoffeerders staan we garant voor de tevredenheid van onze klant.
Het nakomen van afspraken, duidelijkheid in prijzen, levertijden en klantvriendelijkheid, hebben onze prioriteit.

Werkwijze

Op onze website kunt u bij de producten al eenvoudig zien wat de m2 prijs is. (vanaf 30m2 rekenen we geen voorrijkosten -  voor camper, boot en caravan rekenen we een meerprijs)

Echter de totale benodigde hoeveelheid materiaal wordt berekend op basis hoeveel er daadwerkelijk besteld moet worden. Algemeen geldt dat er 7% opgeteld wordt bij de exacte oppervlakte.

Vooraf is het erg prettig te weten wat de totale kosten zullen worden. Wanneer u een tekening levert, kunnen wij een exacte offerte op maat maken. Geheel vrijblijvend en gratis. Een tekening kan opgestuurd, gefaxt of gemaild worden. Dit hoeft enkel een simpele situatieschets te zijn, waarop de lengte en breedte maten van de te leggen ruimtes staan vermeld. Zo hebben we een overzicht op de ligging van de kamers en hiermee ook op de meest gunstige legrichting. En met behulp van de tekening kunnen we een zo voordelig mogelijke berekening maken.

De voordelen van het maken van een berekening op basis van een tekening is dat we al op korte termijn een offerte uit kunnen brengen en dat we de kosten voor de klant laag kunnen houden omdat de stoffeerder niet speciaal op pad hoeft voor het opmeten bij de klant thuis.

Wat in de( definitieve) offerte staat, zijn de kosten. Er komen later geen aparte kosten bij, zoals administratiekosten en dergelijke.

Alles zetten wij overzichtelijk in een opdrachtbevestiging. Pas wanneer de opdracht bevestigd is, bestellen we het materiaal.

Een groot voordeel is dat u geen aanbetaling hoeft te doen. U betaalt contant of met onze pinautomaat bij oplevering van de vloer.

 Garantie en service

Wij garanderen vakwerk voor een lage prijs. Wij geven 100% garantie op ons werk, gedurende de periode dat de farbikant garantie geeft op het product.

De fabrikant of leverancier geeft garantie op het geleverde product of vloer. Afhankelijk van het merk ligt de garantieperiode tussen de 10 en 15 jaar.

  • Mavitap BV staat garant voor het legwerk. Wanneer wij tekort zijn geschoten in het uitvoeren onze werkzaamheden, zullen wij zorgen dat het probleem verholpen wordt op korte termijn. Legfouten komen altijd binnen een kort tijdsbestek boven water. Wij nemen uw klacht serieus en zullen aan de hand van bijvoorbeeld foto’s en/of uitleg een inschatting maken van het soort probleem en indien nodig een afspraak maken om een probleem te bekijken en/of op te lossen. (met uitzondering van lekkages/scheurende vloeren/verzakkkingen etc/klachten die voortkomen uit oorzaken welke buiten onze schuld liggen)
  • De leveranciers van de vloeren en materialen staan garant voor de vloeren en materialen zelf. Garantievoorwaarden en garantietermijnen verschillen per merk en leverancier. Bij klachten over de vloeren en materialen zelf, vervullen we enkel en alleen een bemiddelende rol. Laat u van te voren goed informeren bijvoorbeeld via websites van de leveranciers omtrent onder andere kleurverschil, slijtage en onderhoud. Wij geven vanuit Mavitap BV geen vergoeding voor eventuele gebreken aan het geleverde materiaal zelf.
  • Bij een ingefreesde vloerverwarming geldt geen garantie op de PVC vloer. (vraag indien gewenst naar onze uitleg)

 Ondervloer

Voor het maken van een offerte op maat zijn een aantal zaken belangrijk om te weten voor ons.

De ondervloer is erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. We zullen altijd egaliseren (behalve bij houten vloeren e.d..) 2 a 3mm dik.

Bijzondere situaties zoals vloerverwarming, een luik, convectorput, onregelmatigheden, hoogteverschillen of beschadigingen in de vloer zijn belangrijk voor ons van te voren te weten.

Bij onregelmatigheden, hoogteverschillen etc in de vloer is het bijvoorbeeld nodig extra te egaliseren.

Bij vloerverwarming bespreken we graag even wanneer deze aan kan staan en wanneer deze kouder gezet kan worden voor het egaliseren. Het kan ook zijn dat de klant naderhand de vloerverwarming erin freest. Er is dan ook extra werk nodig voor het voorbereiden van de vloer.

Bij een onlangs gestorte vloer kan het een lange tijd duren eer de vloer droog genoeg is voor installatie van een PVC of Marmoleumvloer. Wanneer de vloer nog te vochtig is, kan er wel geegaliseerd worden, maar de vloer kan niet geinstalleerd worden. Dit kan zeer teleurstellend zijn wanneer de planning strak geregeld is. Een vuistregel is dat er onder gunstige omstandigheden 1 week nodig is voor de droging van 1cm. Een constante temperatuur boven de 15 graden en luchten zijn gunstige factoren. Wanneer er bijvoorbeeld nog geen verwarming aanwezig is, kunnen bouwdrogers bijvoorbeeld helpend zijn. Wanneer we komen egaliseren, zullen we altijd het vochtgehalte van de vloer opmeten.

Wij zullen bij een houten vloer altijd MDF Forbo Quickfit adviseren. De Forbo MDF Quickfit vloer is een zwevende vloer, bestaande uit een foam laag 3mm dikte,
onderlaag mdf 3mm dikte en een bovenlaag mdf 4mm dikte.
De vloer is zwevend, warmte- en geluidsisolerend (min 10db) en egaliseert alle oneffen vloeren.

Ook in appartementen waar vaak speciale regels omtrent geluidsisolatie gelden, kan de Forbo MDF Quickfit vloer uitkomst bieden.

Wanneer u twijfelt over een ondervloer, is het altijd mogelijk een foto hiervan door te zenden. Op basis hiervan kunnen we vaak al een inschatting maken over wat er aan de hand is en wat er nodig is.

Onderhoud

Een PVC vloer in het algemeen is makkelijk in onderhoud. Dweilen, in de was zetten en schrobben zijn geen noodzakelijk regelmatig terugkerende activiteiten meer. Toch is de manier waarop men omgaat met een mooie PVC vloer erg belangrijk voor het behoud van een mooie vloer.

Eerst is het erg belangrijk om zoveel mogelijk te voorkomen dat er zand en dergelijke op de vloer terecht komt. Een mat bij de deur kan het binnenkomen van zand (en ander vuil) tegenhouden en helpen bij het voorkomen van schade aan uw vloer. Een grote mat is hierbij effectiever dan een kleine mat.

Daarnaast is het vegen van de vloer ook erg belangrijk. Zand en dergelijke wat toch binnen is gekomen, wordt hiermee onderschept, en hiermee wordt voorkomen dat het zand en dergelijke de vloer gaat krassen.

Bescherming onder schuifbare meubels en dergelijke, voorkomt ook krassen in de vloer. Vooral stoelpoten kunnen op den duur veel schade toebrengen. Hiervoor zijn verschillende beschermdopjes en viltjes verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er verschillende middelen om de vloer mee te onderhouden en extra te beschermen. Zelf kunnen wij producten van Mflor aanbieden maar er zijn meerdere schoonmaak- en onderhoudsproducten op de markt.

Vloerwissers, stofwissers e.d. zijn ook volop verkrijgbaar op de markt en helpen bij het onderhouden van de vloer.

De diverse PVC vloeren hebben allemaal een toplaag. Deze toplagen kunnen onderling wat betreft dikte verschillen, en deze beschermen de eigenlijke vloer. Een extra beschermlaag aanbrengen voor het in gebruik nemen van de vloer, wordt door diverse fabrikanten/leveranciers toch aanbevolen.

Op de websites van de diverse leveranciers van de verschillende merken zoals Mflor, TFD of Ambiant staan meestal onderhoudstips of onderhoudsvoorschriften omschreven.  Het is zeker belangrijk voor de aanschaf van uw vloer hier naar te kijken en dit in uw keuze voor een bepaalde PVC vloer mee te nemen. We ontdekken dat de verwachtingen omtrent een PVC vloer soms te hoog zijn en het is erg teleurstellend om na een aantal jaar te ontdekken dat door een verkeerde bescherming of onderhoud van de vloer, de vloer beschadigd raakt of niet meer aan uw verwachtingen voldoet.